IUT en NSK

Wil jij wel eens weten hoe hard je kunt schaatsen? Schrijf je dan in voor een Inter Universitair Toernooi (IUT)! Elke studentenschaatsvereniging organiseert een keer per jaar een IUT. Deze toernooien staan open voor alle HBO- en WO-studenten die lid zijn van een studentenschaatsvereniging. Er zijn competities op verschillende niveaus, van absolute beginners tot semi professionals. Daarnaast kun je je als lid van een studentenschaatsvereniging ook inschrijven voor de Nederlandse Studenten Kampioenschappen (NSK).
De inschrijving voor deze toernooien start ongeveer drie weken voor het toernooi en gebeurt rechtstreeks bij de organiserende vereniging. Wees er snel bij, want vol=vol. Kijk hier voor de aankomende wedstrijden.

Langebaan en Marathon wedstrijden

Er is ook de mogelijkheid om langebaan- en marathonwedstrijden te rijden bij de KNSB, hiervoor heb je een KNSB-licentie nodig en moet je op een KNSB-uur trainen. Deze licentie kun je voor het begin van het seizoen aanvragen bij de wedstrijdsecretaris.

Skeeleren

ELS doet elk jaar mee aan de Raps24KiKa. Dit is een 24-uurs estafetterace die sinds 2008 wordt gehouden op de 5 km baan in Biddinghuizen. Deze loodzware beproeving is iets wat je gedaan moet hebben als vervent skeeleraar! Bij dit nog groeiende evenement was ELS het afgelopen jaar met één volwaardig team en een solo-rijder aanwezig! Ook wordt er een 24-uurs skeelerrace op het circuit van Le Mans gereden, hier hebben we vorig jaar en in 2008 aan meegedaan; in beide jaren gingen we er vandoor met de titel in het studentenklassement. Wellicht kunnen we er dit jaar ook weer aan deelnemen!

Wielrennen

Elk jaar wordt er een Nederlands Studenten Kampioenschap wielrennen georganiseerd door een stad aangesloten bij Studenten Sport Nederland (SSN). Ook ELS was de afgelopen jaren met een groepje fietsers aanwezig om mee te strijden om de titel ‘Nederlands Studenten Kampioen niet-licentiehouders’. Daarnaast is ELS ook regelmatig bij andere fietswedstrijden en toertochten te vinden.

Overig

Naast deze wedstrijden is ELS ook bij veel andere evenementen te vinden. Een jaarlijks terugkerend evenement is de Batavierenrace, de grootste studenten-estafetteloop van Europa. Deze estafetteloop van Nijmegen naar Enschede wordt al jaren bedwongen door fanatieke ELS’ers. Inmiddels heeft ELS een wisselbokaal gemaakt die ieder jaar aan de best geklasseerde studentenschaatsvereniging wordt uitgereikt.

 

 

Write a Reply or Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.