Vereniging

ELS staat voor ‘‘Effe Lekker Schaatsen” en is de studenten schaatsvereniging van de Technische Universiteit in Delft. ELS is een jonge vereniging. In 1999 nam Brechje Vermaat het initiatief tot de oprichting van ELS. Samen met een aantal andere studenten heeft zij er voor gezorgd dat ELS heeft weten te groeien tot een zeer actieve vereniging met ongeveer 200 leden. Deze zijn allemaal actief in een of meer schaatsgerelateerde takken van sport.

Schaatsen

Bij ELS is er voor iedereen plaats! Of je nu beginner bent of al vanaf je vijfde op Friesche doorlopers de Nederlandse sloten en plassen onveilig maakt. Onze eigen trainers passen de lessen dan ook op jouw niveau aan. Van oktober tot april schaatsen we op De Uithof in Den Haag. Op de woensdag en de vrijdag wordt hier in vier groepen getraind, met elk een eigen niveau, zodat iedereen mee kan doen. Op de maandag is er een training op een speciaal KNSB uur, voor iedereen die extra wil schaatsen. Gedurende het seizoen zijn er veel wedstrijden waar je je met de rest van studerend Nederland kunt meten. Zo zijn er IUT’s (Inter Universitair Toernooi), NSK’s (Nederlands Studenten Kampioenschappen) en af en toe langebaanwedstrijden en marathons op de ijsbaan in Den Haag.

Activiteiten

Naast dit vele sporten is ELS ook een hele gezellige vereniging. Zo zijn er om de week op donderdag altijd gezellige borrELS in Café de Ruif, hebben we een supergaaf KennisMakingsWeekend en elk jaar twee buitenlandreizen. In de zomer zitten we ook niet stil en gaan we bijvoorbeeld een weekendje fietsen in Zuid-Limburg en doen we met een team mee aan de Batavierenrace. Verder vinden we het ook altijd leuk om een feestje mee te pakken, zowel in Delft als bij onze zusterverenigingen. Onze huisband, de BeatELS, treden dan vaak op.

Wielrennen

In de zomer doet ELS aan wielrennen. Dit is de beste manier om je kracht en conditie op peil te houden voor het volgende seizoen. Vanaf april tot en met september hebben we elke donderdag een fietstraining. Dit is vaak een interval- of techniektraining, waardoor je goed voorbereid wordt op het schaatsseizoen. Om de week is er een ZoMoDuRo, dan wordt er op zondag een duurronde van ongeveer 100 km met koffiestop (belangrijk!) gereden. Verder wordt er ook vaak afgesproken om samen een rondje te fietsen.

Daarnaast organiseert ELS elk jaar tijdens Hemelvaart het fietsweekend WheELS. Dan gaan we samen met onze Utrechtse zustervereniging Softijs vier dagen lang fietsen en feesten in Zuid-Limburg.

Train je techniek, conditie en kracht!

Er zijn ook mogelijkheden om je techniek, conditie en kracht te vergroten. Iedere dinsdag organiseert ELS een droogtraing voor het PSOR café bij Civiele Techniek. Tijdens deze training worden er, onder begeleiding van een trainer, schaatsspecifieke oefeningen gedaan om zo de stabiliteit en de kracht te vergroten voor nog betere prestaties op het ijs.

Skeeleren

Van april tot en met september hebben we op vrijdag de beschikking over de skeelerbaan in Nootdorp. Dat is een perfecte locatie om ook ’s zomers het schaatsgevoel vast te houden. In september doet ELS mee aan de 24Kika, waarin er 24 uur lang in estafettevorm op de skeelers gestaan kan worden.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de trainingstijden en locaties? Kijk dan bij het kopje zomertrainingen of wintertrainingen. Wil je ons spreken of heb je vragen? Neem dan contact op met de secretaris (secretaris@dssvels.com).