De winterreis is net op zijn eind, dus hoog tijd om vooruit te blikken op de lente! Haal je fiets maar onder het stof vandaan, want het fietsseizoen laat niet lang meer op zich wachten… Dit jaar valt Hemelvaart lekker vroeg, waardoor je met extra frisse beentjes die bergjes op kunt tijdens WheELS!

Hét wielerweekend van ELS zal dit jaar zijn van 9 t/m 12 mei 2024. Tijdens dit hoogtepunt van het zomerseizoen gaan ELS en Softijs samen naar Zuid-Limburg en de Ardennen voor een weekend lang wielrennen, wandelen en bovenal gezelligheid. We verblijven ook dit jaar weer in de monumentale carréboerderij ‘t Leienhoes in het mooie heuvellandschap in de buurt van Wijlre. Daar zijn er 80 stapelbedjes beschikbaar voor fanatieke en minder fanatieke fietsende ELS’ers en Softies. Ook als je geen racefiets hebt, of simpelweg geen zin hebt om die vermoeiende heuvELS op te fietsen, is dit weekend wat voor jou! Er is altijd de mogelijkheid voor mooie wandelingen, spelletjes, hardlopen, zwemmen of een terrassentocht. Ook zal er dit jaar weer een tijdrit gehouden worden op de zaterdag waar alle snelle en minder snelle fietsers een mooie tijd kunnen neerzetten op de Camerig! Het hele weekend zal bij elkaar qua kosten rond de 100 euro liggen.

De inschrijving voor dit weekend zal openen op 26 februari om 13:00. Dan zal onderaan dit bericht de inschrijflijst verschijnen. Zodra je op de deelnemerslijst staat, heb je een plekje en kan je daarna rustig de vragenlijst invullen waar je automatisch naar doorgestuurd wordt. Hierin vragen wij alle informatie van je die wij nodig hebben voor deelname en daarmee is je inschrijving definitief. Als je je hebt ingeschreven, maar je kan toch niet mee, kan je je tot en met 1 april kosteloos afmelden.

Er zijn 80 plekken beschikbaar waarvan de eerste 40 ELSers en de eerste 40 Softies die op 1 april 23:59 uur op de deelnemerslijst staan gegarandeerd een plekje krijgen. Als deze plekken nog niet allemaal vergeven zijn, omdat een vereniging minder dan 40 deelnemers heeft, worden de overgebleven plekken opgevuld door de reserves van de andere vereniging.

Als je van plan bent om niet het hele weekend erbij te zijn, dan wel niet overal gebruik van te maken, dan kun je dit doorgeven tot 1 april aan effelekkeractief@gmail.com. De ELA bepaalt voorafgaand aan WheELS of er een korting op de deelnemersprijs zal worden berekend, ja of nee en hoeveel procent dan op welke post.

Fietsklassieker (lustrum-editie)

Blokkeer 29 maart alvast in je agenda, want deze Goede Vrijdag wordt wel een heeele goede vrijdag, want dit is hét moment om je benen, je fiets én je mede-WheELSgangers te leren kennen! Op deze dag zal namelijk weer de Fietsklassieker plaatsvinden, waar de fanatiekelingen 225 km kunnen fietsen door het mooie land en voor de iets minder fanatiekelingen zal er ook een route van ongeveer 100 km worden uitgestippeld. Dit jaar zullen niet alleen ELS’ers, maar ook Softies zich wagen aan deze lange afstanden! Het rode gevaarte zal het groene peloton halverwege de route meeten om samen te lunchen en bij te kletsen. De perfecte bonding voor WheELS dus! Meer informatie en inschrijving zullen binnenkort volgen op de site.

 

Hieronder de belangrijkste info nog op een rijtje:

Datum: 9 t/m 12 mei 2024
Locatie: ‘t Leienhoes
Leienhuisweg 1B
6321 AV  Wijlre
Kosten: rond de 100 euro, eind april zal de aanbetaling van 70 euro worden afgeschreven.
Inschrijving: 26 februari 2024 om 13:00 uur
Kosteloos afmelden: tot en met 1 april 2024

 

Log in om in te schrijven.
Aanmelden voor bestaande gebruikers