Olympisch kampioen

Het heeft even mogen duren, maar het is weer terug van weggeweest. Aankomende winter gaat ELS weer op buitenlandreis. In de winter van 2022 gaat ELS naar (tromgeroffel….) BasELSga (Baselga, Italië) reizen om daar op een van de mooiste ijsbaan een weekje te gaan schaatsen, van de pisten af te skiën en met z’n allen te feesten. Mocht je de vette video tijdens de WBBB hebben gemist of wil je hem weer bekeken, zie de video hieronder.

Reisdatum en -planning

De reis vindt plaats in de TU vakantie, dus van 28 januari tot 6 februari. We vertrekken vrijdagavond 28 januari vanuit Delft om zaterdag de 29 januari aan te komen in Baselga. We reizen met een bus zodat de reiziger uitgerust aan de vakantie kan beginnen. Zaterdag 5 februari zullen we weer terug gaan richting het noorden, zodat je zaterdagavond laat of zondagochtend 6 februari weer thuis bent. Tijd zat dus om je wasjes te doen en even bij te komen zodat je de dag erop weer fris en fruitig naar college kan.

De exacte vertrektijden volgen in een later stadium, net als de opstaplocaties.

Accommodatie

Tijdens de reis verblijven we in losse bungalows op de camping. De bungalows zijn voor 3, 4 en 5 personen. De ijsbaan is ongeveer een kwartier lopen vanaf de locatie. Het eten wordt daar voor ons verzorgd, en volgens onze bronnen is het om te smullen.

Kosten en Betaling

Kosten voor deze nu al epische reis zijn begroot op €500,- pp. Dit is inclusief onvoorziene kosten, dus de kans is aanwezig dat het bedrag achteraf lager uitvalt. Let op, de kans is aanwezig, dit kunnen we je dus niet garanderen. Met name vanwege de huidige situatie omtrent corona, zouden er ook extra onvoorziene kosten bij kunnen komen. Maar hier zullen we later op terug komen op deze pagina. Zoals gebruikelijk betaal je voor een totaalpakket: het vervoer op en neer, je onderdak ter plaatse, eten/drinken (inclusief alcoholische versnaperingen) en het schaatsen zijn bij de prijs inbegrepen.

Ook zullen er mogelijkheden komen voor het ondernemen van activiteiten buiten het ijs, deze vallen buiten de begroting en moet je dus apart betalen. Natuurlijk worden de kosten zo beperkt mogelijk gehouden. Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar skiën en een mini-stedentrip, als je meer suggesties hebt kun je de commissie altijd contacteren.

Omdat ELS verschillende dingen moeten voorschieten, wordt er een aanbetaling van €250 à €300 ,- gevraagd. Deze wordt eind december, na de storting van de studiefinanciering, van je rekening afgeschreven. Houd daar dus rekening mee.

Corona

Corona brengt een risico met zich mee, waar rekening mee gehouden moet worden tijdens de reis. Natuurlijk probeert ELS de risico’s en de gevolgen zo klein mogelijk te houden, maar dit lukt ons niet alleen. Hiervoor hebben we ook de hulp nodig van de reiziger. Voor de reiziger zullen er richtlijnen gaan gelden om er een epische reis van te kunnen maken. Deze richtlijnen zullen een paar weken voor vertrek bekend worden gemaakt. Wij verwachten dat tijdens voor onze reis de 2G-regel in Italië is doorgevoerd. Daarom adviseren wij om je niet in te schrijven, mocht je niet aan deze regel kunnen voldoen. Mocht je je wel hebben ingeschreven en door de 2G-regel niet mee kunnen, dan zijn de kosten voor jouw eigen rekening.

Naast de richtlijnen tijdens de reis is het mogelijk dat de besmettingsgraad te hoog wordt in de regio waar wij naar toe gaan. Indien deze te hoog wordt zal de reis worden geannuleerd. Eind december zal een inschatting worden gedaan of de winterreis door zou kunnen gaan of niet. Mocht het besluit genomen worden de reis door te laten gaan, is er nog altijd een kans dat de reis toch niet door zal gaan. Mocht de reis gecanceld moet worden, dan zullen annuleringskosten op het moment van annulering berekend worden. Uitgaande van 25 deelnemers, zullen de annuleringskosten bij annulering eind december op €50,- p.p. uitkomen. Mocht de reis later gecanceld worden dan zullen de kosten in worst case (lees: worst kaas) scenario op €110,- p.p. uitkomen. Mochten er meer mensen dan 25 man mee willen dan worden de annuleringskosten lager.

Plan B

Mocht de winterreis naar het buitenland niet meer doorgaan, dan zullen we nog een WPBBBB (WintereisPlanBBestemmingsBekendmakingBorrELS) organiseren. Daarna kan iedereen aangeven of ze wel of niet mee willen naar een bestemming in Nederland.

Inschrijven en Afmelden

De inschrijving is open van 19 november 12 uur tot 26 november 12 uur. Het maximale aantal deelnemer is nu 35 personen. Om je in te schrijven moet je inloggen met een ELS account. De inschrijving gaat op dibs basis.

Zoals gebruikelijk gaat het hard met de inschrijving. Ben je te laat? Balen, maar schrijf je dan vooral in op de reservelijst als je wel mee wilt. Mocht iemand zich afmelden dan komt er namelijk een plekje vrij. Daarnaast is er een kans dat er meer deelnemers mee kunnen. Dus schrijf je vooral in!

Vanaf het moment dat je je hebt ingeschreven heb je één week om je af te melden. Mocht je je na meer dan een week toch willen afmelden, dan kan dat alleen als er iemand is die in jouw plaats mee kan. We gaan het aantal deelnemers niet naar beneden bijstellen. Als er niemand in jouw plaats mee kan, zul je helaas moeten betalen voor alle kosten die wel voor jouw worden gemaakt (denk vooral aan accommodatie en vervoer).

Mocht je nog vragen hebben, spreek dan even iemand van de AirmELS aan of stuur een mailtje naar airmels@dssvels.com.

Inschrijflijst

Bij inschrijving ga je akkoord met de annuleringskosten. Zet je voornaam en achternaam in de lijst.

Aanmelden voor bestaande gebruikers