Hier zullen korte verslagjes van de afgelopen wedstrijden te vinden zijn, zodat jullie een beetje op de hoogte van de prestaties van ELS’ers op de IUT’s en NSK’s kunnen blijven.

NSK Allround 6 en 7 januari in Utrecht

Op de laatste dagen van de kerstvakantie vond het NSK allround in Utrecht plaats. Na winst op de 3000 m, de 1500 m en de 5000 m en een tweede plaats op de 500 m werd Wouter Tel gekroond tot Nederlands Studenten Kampioen Allround! Om het feestje compleet te maken wist Joey Asser ook nog een derde plek te behalen in het eindklassement en Eline Stubert een derde plek op de 3000 meter! De andere 18 deelnemers van  ELS hebben ook hun best gedaan, want er werden maar liefst 14 pr’s gereden dit weekend.

De totale uitslagen zijn hier te vinden:

Rituitslagen NSK Allround

Klassement NSK Allround

SKITS IUT 9 december in Amsterdam

Zelfs code geel van het knmi hield  20 ELS’ers niet tegen om af te reizen naar Amsterdam om een heroïsche rit in de sneeuw te rijden. Met deze zware weersomstandigheden slaagde Erik Spaans er alsnog in om een PR te rijden op de 1000 m. Verder werden er 5 podiumplekken behaald:

Else Dekker 3e bij de dames C.
Lisa van Rijn 1e bij de dames B.

Gabriël Nibte 1e bij de heren B.
Joey Asser 3e bij de heren A.
Jesper Voorendt 2e bij de heren A.

De totale uitslag is hier te vinden:

Uitslag SKITS IUT

Braga Sprintcup 18 november in Tilburg

Het ijs van de Ireen Wüst baan in Tilburg viel niet tegen. Onder toeziend oog van Ireen reden de 15 deelnemers van ELS maar liefst 14 pr’s! Lisa van Rijn behaalde een 3e plek bij de dames B, Erik Spaans een 3e plek bij de heren C en Gert Galis een 2e plek bij de heren B. De uitslagen zijn hieronder te vinden.

Uitslagen Braga sprintcup

NSK Afstanden 11 en 12 november in Enschede

Op 11 en 12 november stonden er in totaal 23 ELSers aan de start in Enschede. Dit resulteerde in 13 pr’s en een 3e plek op de 5000 m voor Wouter Tel. Om het succes compleet te maken verbeterde Eline Stubert ook nog haar eigen clubrecord op de 3000 m. De  complete uitslag vind je hieronder:

Uitslag NSK afstanden

Write a Reply or Comment