Hier zullen korte verslagjes van de afgelopen wedstrijden te vinden zijn, zodat jullie een beetje op de hoogte van de prestaties van ELS’ers op de IUT’s en NSK’s kunnen blijven.

Lacustris final races 17 maart in Nijmegen

Het seizoen werd afgesloten met een mooie wedstrijd in bij Lacustris in Nijmegen. 14 ELSers probeerden op de 330 meter baan van Nijmegen hun PR nog te verbeteren. 5 keer lukte dit ook! De podiums kleurde met 5 ELSers ook weer mooi groen!

De uitslag is hier te vinden: uitslag Lacustris final races

 

SoftELS IUT 3 maart in Heerenveen

Na een lang seizoen was het eindelijk tijd voor ons eigen IUT op het snelste ijs van Nederland, namelijk in Thialf. 31 ELSers stonden aan de start en een indrukwekkend aantal van 38 gesneuvelde PR’s. De volgende ELSers behaalde het podium:

Remco Boere: 1e bij de heren B.
Jasper van der Rijst: 2e bij de heren B.
Tom Lammers: 1e bij de heren C.
Else Dekker: 3e bij de dames C.

De uitslag is hier te vinden:  SoftELS IUT

NSK Marathon 24 februari in Eindhoven

5 ELSers durfden het aan om mee te doen aan het NSK marathon in Eindhoven. Het was zeer koud en door de weinige deelnemers een uitdaging om de marathon überhaupt uit te rijden, maar Lisa van Rijn wist toch een 1e plaats te bemachtigen bij de dames B.

De uitslag is hier te vinden: uitslag NSK marathon

Skeuveltoernooi 17 en 18 februari in Enschede

Op 17 en 18 februari reisde 12 deelnemers van ELS af naar Enschede voor het tweedaagse Skeuveltoernooi. Na de reis naar Collalbo werd er goed gereden en 21 PR’s werden verbroken op het snelle ijs van Enschede! Lisa van Rijn behaalde de eerste plaats bij het allround toernooi in de B categorie.

De uitslag is hier te vinden:

Uitslag Skeuveltoernooi

NSK Sprint 3 en 4 februari in Groningen

Door de reis naar Collalbo stonden er helaas maar 2 deelnemers van ELS aan de start van het NSK sprint in Groningen. 1 PR werd er gereden door Wouter van der Wal op de 500 m.

De uitslag is hier te vinden:

Uitslag NSK sprint

NSK Mass Start en Ijzersterk puntenkoers 27 januari in Haarlem
5 deelnemers van ELS deden mee aan het NSK Mass Start en de Ijzersterk puntenkoers in Haarlem. De opkomst voor het NSK was laag, maar er werden toch 7 podiumplekken bemachtigd door de ELSers. De volgende podiumplekken zijn behaald:

Mass start:
Roel Boek 1e plaats bij de Heren A
Wouter Tel 2e plaats bij de Heren A
Nico Tol 1e plaats bij de Heren B
Christian Feeleus bij de Heren C

Ijzersterk Puntenkoers:
Roel Boek 1e bij de Heren A
Wouter Tel 2e bij de Heren A
Christian Feeleus 2e bij de Heren C

De totale uitslag is hier te vinden:

uitslag NSK mass start

NSK ploegenachtervolging & Lange afstanden IUT 20 januari in Nijmegen

20 januari reisde een klein groepje van 3 deelnemers en coach Gert af naar Nijmegen om deel te nemen aan het lange afstanden IUT. Dit resulteerde in het maximale aantal van 3 PR’s, een 1e plek voor Marijn Muurling op de 3 km voor de dames B en een derde plek voor Lisa van Rijn op de 5 km voor de dames B categorie. Daarnaast behaalde team BikkELS bestaande uit Joris, Marijn en Lisa een 5de plaats op het NSK ploegenachtervolging in de heren categorie.

De totale uitslag is hier te vinden:

NSK ploegenachtervolging en lange afstanden IUT

IUT Teamsprint 13 januari in Rotterdam

4 teams deden op 13 januari (één dag na het nieuwjaarsfeestje) mee aan het IUT teamsprint in Rotterdam. Ondanks het feestje behaalde alle teams het podium. Het Clubrecord teamsprint werd 3 keer verbeterd op deze avond naar een uiteindelijke tijd van 1:32,25 gereden door team La Trappe TrippELS.

De volgende teams behaalde het podium:

Team The IncredibELS werd 2e bij de Heren B
Team Omegod Superbravo 19 werd 3e bij de Heren B

Team La Trappe TrippELS werd 1e bij de Heren A
Team Legs4Days werd 2e bij de Heren A

De totale uitslag is hier te vinden:
uitslag IUT Teamsprint

NSK Allround 6 en 7 januari in Utrecht

Op de laatste dagen van de kerstvakantie vond het NSK allround in Utrecht plaats. Na winst op de 3000 m, de 1500 m en de 5000 m en een tweede plaats op de 500 m werd Wouter Tel gekroond tot Nederlands Studenten Kampioen Allround! Om het feestje compleet te maken wist Joey Asser ook nog een derde plek te behalen in het eindklassement en Eline Stubert een derde plek op de 3000 meter! De andere 18 deelnemers van  ELS hebben ook hun best gedaan, want er werden maar liefst 14 pr’s gereden dit weekend.

De totale uitslagen zijn hier te vinden:

Rituitslagen NSK Allround

Klassement NSK Allround

SKITS IUT 9 december in Amsterdam

Zelfs code geel van het knmi hield  20 ELS’ers niet tegen om af te reizen naar Amsterdam om een heroïsche rit in de sneeuw te rijden. Met deze zware weersomstandigheden slaagde Erik Spaans er alsnog in om een PR te rijden op de 1000 m. Verder werden er 5 podiumplekken behaald:

Else Dekker 3e bij de dames C.
Lisa van Rijn 1e bij de dames B.

Gabriël Nibte 1e bij de heren B.
Joey Asser 3e bij de heren A.
Jesper Voorendt 2e bij de heren A.

De totale uitslag is hier te vinden:

Uitslag SKITS IUT

Braga Sprintcup 18 november in Tilburg

Het ijs van de Ireen Wüst baan in Tilburg viel niet tegen. Onder toeziend oog van Ireen reden de 15 deelnemers van ELS maar liefst 14 pr’s! Lisa van Rijn behaalde een 3e plek bij de dames B, Erik Spaans een 3e plek bij de heren C en Gert Galis een 2e plek bij de heren B. De uitslagen zijn hieronder te vinden.

Uitslagen Braga sprintcup

NSK Afstanden 11 en 12 november in Enschede

Op 11 en 12 november stonden er in totaal 23 ELSers aan de start in Enschede. Dit resulteerde in 13 pr’s en een 3e plek op de 5000 m voor Wouter Tel. Om het succes compleet te maken verbeterde Eline Stubert ook nog haar eigen clubrecord op de 3000 m. De  complete uitslag vind je hieronder:

Uitslag NSK afstanden

Write a Reply or Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.