Promofilm

Vereniging

ELS staat voor ‘Effe Lekker Schaatsen” en is de studenten schaatsvereniging van de Technische Universiteit in Delft. ELS is een jonge vereniging. In 1999 nam Brechje Vermaat het initiatief tot de oprichting van ELS. Samen met een aantal andere studenten heeft zij er voor gezorgd dat ELS heeft weten te groeien tot een zeer actieve club met meer dan 100 leden. Deze zijn allemaal actief in een of meer schaatsgerelateerde takken van sport.

Schaatsen

Bij ELS is er voor iedereen plaats! Of je nu beginner bent of al vanaf je vijfde op Friesche doorlopers de Nederlandse sloten en plassen onveilig maakt. Onze eigen trainers passen de lessen dan ook op jouw niveau aan.  Van oktober tot april schaatsen we op De Uithof in Den Haag. Op de woensdag en de vrijdag wordt hier in drie groepen getraind, met elk een eigen niveau, zodat iedereen mee kan doen. Op de maandag is er een training op een speciaal KNSB uur, voor iedereen die extra wil schaatsen. Gedurende het seizoen zijn er veel wedstrijden waar je je met de rest van studerend Nederland kunt meten. Zo zijn er IUT’s (Inter Universitair Toernooi), NSK’s (Nederlands Studenten Kampioenschappen) en af en toe marathons in Den Haag.

Wielrennen

In de zomer doet ELS aan wielrennen. Dit is de beste manier om je kracht en conditie op peil te houden voor het volgende seizoen. Vanaf april tot en met september fietsen we elke maandag, samen met WTOS, vanaf de Unit Sport door de Hollandse polder. Daarnaast wordt vaak afgesproken om een rondje te fietsen.
ELS organiseert ieder jaar met Hemelvaart het WheELS-weekend. Daarin trekken we vier dagen de Belgische Ardennen in voor een geweldig weekend tussen de bergen.
De grootste wielerwedstrijd waaraan we deelnemen is het NSK Wielrennen.

Skeeleren

Van april tot en met september hebben we op woensdag de beschikking over de skeelerbaan in Nootdorp. Dat is een perfecte locatie om ook ’s zomers het schaatsgevoel vast te houden. De mooiste wedstrijden die jaarlijks terugkeren zijn eind juni de 24-uursrace van Le Mans in Frankrijk en de RAPS24KiKa, waarin er 24 uur lang in estafettevorm op de skeelers gestaan kan worden.

Train je techniek, conditie en kracht!

Er zijn ook mogelijkheden om je techniek, conditie en kracht te vergroten. Via Unit Sport kun je, het gehele jaar door, deelnemen aan Core Stability trainingen. Regelmatig doen hier ELSers aan mee om de stabiliteit en de kracht te vergroten voor nog betere prestaties op het ijs.
’s Zomers organiseert ELS eenmaal in de week een droogtraining. Tijdens deze training worden er, onder begeleiding van een trainer, schaatsspecifieke oefeningen gedaan.

Activiteiten

Naast dit vele sporten is ELS ook een hele gezellige vereniging. Zo zijn er om de week op donderdag altijd gezellige borrELS in de Wille Wort, hebben we een supergaaf Kennismakingsweekend en elk jaar een buitenlandreis. Zoals al eerder genoemd is er ook het WheELS weekend, waarin tijdens Hemelvaart gefietst kan worden in de Ardennen. Ook doet er elk jaar een team mee aan de Batavierenrace.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de trainingstijden en locaties? Kijk dan bij het kopje trainingen. In onze folder vind je ook meer info over de vereniging en trainingen. Wil je ons spreken of heb je vragen? Kijk voor alle vormen van correspondentie bij contact.

Write a Reply or Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.