Iedere zondagavond zal er geshorttrackt worden in Haarlem. De training is van  20:00-21:30 met daartussen een korte dweilpauze. Shorttrack is bij uitstek geschikt om fenomenale bochten te leren rijden, wat het een mooie trainingsvorm maakt voor de langebaan, ook voor (misschien zelfs juist voor) de beginnende schaatser.

De ijsbaan is met het OV goed te bereiken. Vanaf station Bloemendaal is het maar een paar minuutjes lopen. Er is goed materiaal op de baan aanwezig (Schaatsen, bescherming en helmen) en dit is gratis te gebruiken. Zorg wel dat je 20 minuten voor de start van de training aanwezig bent ivm drukte rond het materiaal. Let op! Sommige mensen hebben al bescherming voor het marathonschaatsen. Dit is niet geschikt om mee te shorttracken! Marathon bescherming is alléén snij vast, terwijl ze bij shorttrack ook schokbescherming verwachten. Maak dus gebruik van het materiaal dat ze bij Haarlem aanbieden!

De training kost €12,50 voor studenten. Dit lijkt misschien duur, en voor de langebaan is dit ook zo, maar voor shorttrack is dit erg goedkoop. ELS houdt bij wie er gaat shorttracken. Aan het einde van het seizoen worden de kosten verrekend. Je hoeft dus niet iedere training los te betalen.

Samen met andere ELSers shorttracken is natuurlijk het leukst! Er is een shorttrack whatsapp groep waar men met elkaar afspreekt! Mail naar trainingen@dssvels.com om te laten weten of je hier in wilt!

We hopen op een mooie opkomst dit seizoen!

Write a Reply or Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.