Open Westlands Kampioenschap Marathonschaatsen

Op vrijdag 2 december zal na de training weer  het Open Westlands Kampioenschap Marathonschaatsen worden gehouden. IJsclub Eendracht uit Naaldwijk i.s.m. De Uithof en de KNSB Gewest ZH-GTC marathon organiseert weer een wedstrijd voor recreanten en voor wedstrijdrijders. Deelname kost €5,00 en dit bedrag gaat naar het goede doel SKATE4AIR.

Goede doel
SKATE4AIR staat voor het ijs op tegen Cystic Fibrosis. Jaarlijks zamelt Skate4AIR geld in voor cruciaal onderzoek naar de ingrijpende ziekte Cystic Fibrosis (taaislijmziekte) door deelname aan de Alternatieve Elfstedentoertocht op de Weissensee in Oostenrijk. Op 3 februari 2017 zetten 175 schaatsers namens Skate4AIR alles op alles om de uitdagende tocht van 200 kilometer te volbrengen. Jochem Uytdehaage, tweevoudig Olympisch kampioen, zal de schaatsers begeleiden bij deze ultieme prestatie en zet zelf ook zijn beste beentje voor om geld in te zamelen voor Skate4AIR. Meer info: www.SKATE4AIR.nl

Programma
Om 22.00 uur start de recreanten marathon. Dit is een hele laagdrempelige wedstrijd voor echte beginners. Schaatsers  die met gemak rondjes sneller dan ca 45 seconden kunnen rijden mogen niet eens meedoen. Het is dus een leuke manier om kennis te maken met marathonschaatsen en de eerste 3 per categorie krijgen ook nog een prijs. De inschrijving voor de recreanten marathon kan hier . Het is ook nog mogelijk op de dag zelf in te schrijven tot een 21:30 op de ijsbaan.

 
Om ca 22.30 uur is de start van de marathon voor wedstrijdrijders. 
Deze wedstrijd staat open voor alle C-rijders (C1-C2-C3), Dames (D1-D2-D3) en Masters (M1-M2-M3) en voor de betere recreanten. Voor elke categorie is ook weer een prijs. De wedstrijd gaat over 50 ronden (transponders zijn verplicht). De marathon voor wedstrijdrijders verloopt via inschijven.schaatsen.nl en wel via deze link. deze inschrijving sluit vrijdag 2 december om 13:00 uur.

Loterij
Alle deelnemers ontvangen bij inschrijving 1 gratis lot voor de verloting na afloop. Meer loten kunnen, en mogen, bijgekocht worden voor een euro per stuk, hoe meer hoe beter want de opbrengst van de verkoop van de loten zullen geheel ten goede komen voor SKATE4AIR.

Write a Reply or Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.