Groepje 9!

Deze trainingsgroep is de snelste groep die ELS kent. De mannen die hier in trainen zijn echte bikkELS en worden door menig plezierschaatser op de uithof als snelheidsduivELS gezien. Zij zijn degenen die worden aangehaald in het ELSlied wanneer er wordt gezongen over heerschen op IUT’s. En juist voor deze groep was er geen naam beschikbaar; omdat er geen vierde erelid binnen ELS is! Daarom hebben in een grijs verleden zowel leden als oud-leden de kans gekregen om de naam voor de snelste groep op te eisen.

De biedingen die destijds zijn gedaan:
–    €11,00 voor Elfjes
–    €14,14 voor Speedy
–    €24,24 voor Groepje Twaalf
–    €26,26 voor Groepje 13
–    €30,00 voor Groepje WTOS
–    €31,14 voor Groepje GO-AWAY-TOS
–    €36,36 voor Groepje Groepje
–    €42,42 voor JulesTies
–    €44,44 voor Groepje 4
–    €50,00 voor Groepje WTOS
–    €60,00 voor Groepje Dit-is-zó-GayTOS
–    €80,00 voor Groepje 9!

De winnaar van de veiling moge duidelijk zijn: voortaan gaat deze groep snelheidsduivELS door het leven als Groepje 9! Op de woensdag worden deze mannen en vrouwen op enthousiaste en speELSe wijze getraind door Raymond, op vrijdag worden ze afgebeuld door Joey. Om in dit groepje te schaatsen moet je op de 1500 meter rond de 2:12 of sneller rijden.

Dickie

Deze trainingsgroep is genoemd naar Dickie, het derde erelid van ELS. Hij is zeer betrokken bij de vereniging en heeft veel werk voor haar verricht. Daarnaast was hij eigenaar van de legendarische ELSauto, die bij vele wedstrijden en andere evenementen aanwezig is geweest. Dickie is een technicus pur sang die het niet van kracht moet hebben, maar van techniek. Daarmee is dan ook de overeenkomst geschept met de schaatsers uit deze groep. De ELSers uit de trainingsgroep Dickie nemen deel aan wedstrijden, in de B- of A-catagorie. De techniek en conditie worden op woensdag doorontwikkeld met behulp van trainert Lex. Op vrijdag staat deze groep onder leiding van Raymond.

Bach

Deze trainingsgroep is vernoemd naar het tweede erelid wat ELS kent. Daar waar ELS behoefte had aan een doorstart, kwam Bach die haar bij de hand nam en haar nog beter maakte. Dit staat als mooi metafoor voor deze trainingsgroep. Je kan al schaatsen, maar je wil graag beter worden! Op woendag wordt jij niet begeleid door een blauwgemutst ere lid dragende de naam van een groots componist, maar door de trainer Jos.

Vermaat

Dit is de beginnersgroep, vernoemd naar Brechje Vermaat, onder meer bekend van het ELS lied en het pannenkoeken eten in 2013. Vermaat was de oprichtster van DSSV ELS en markeert hiermee het begin van het schaatsplezier dat er wordt beleefd binnen onze vereniging. De groep die haar naam draagt is dan ook de groep waarbij menigeen ooit is begonnen. Deze groep biedt plaats aan eenieder die het idee heeft dat hij zich op glad ijs begeeft edoch bijna overgemotiveerd is om een grote vooruitgang te boeken. Op vrijdag bekwaamt Willem zich met grote zorg over deze groep talenten!

Write a Reply or Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.