Heb jij een liefde voor roze koeken en wil je graag je medemens helpen? Dan is het doneren van bloed of plasma misschien iets voor jou. Vandaag op wereld bloeddonordag, willen we aandacht geven aan deze NobEL(S)e zaak, en er bij stil staan dat jij levens kan redden.  

Naast het afnemen van je plasma of bloed checken zij jouw bloed regelmatig op afwijkingen en eventuele ziektes. Ze houden jouw gezondheid dus ook in de gaten. Bloed donoren worden 3 á 5 keer opgeroepen in een jaar, terwijl plasma donaties op afspraak gebeuren. 

Wil je weten of bloed of plasma doneren wat voor jouw is? Doe dan eerst deze test en meld je aan. Geen zorgen, je bent dan niet meteen donor, er zal eerst een controle afspraak zijn.

Mocht je vragen hebben kan je ook altijd de Sanquin website doorspitten. 

Groetjes, 

De NobELS