Nog een paar weken en dan gaan we op zomerreis! Er heeft al een interesseinschrijving op de site gestaan, maar bij deze de echte definitieve inschrijving en wat meer details over de reis zelf.

Reisdatum en planning

De reis zal plaatsvinden in de eerste week van de zomervakantie, dus de week van 3 tot en met 11 juli. We vertrekken op zaterdag de derde ‘s ochtends vroeg vanuit Delft. We willen proberen om met eigen vervoer te reizen, dus heb je een auto die je mee kan nemen, geef dat dan even aan in de vragenlijst (die we later zullen sturen)! Zaterdag 10 juli vertrekken we dan weer, zodat je zaterdagavond weer thuis bent. De exacte vertrektijden volgen nog, evenals de opstaplocatie.

Het is mogelijk om een racefiets of moutainbike mee te nemen, deze kan je dan de avond voor vertrek op een nader te bepalen locatie en tijdstip bij ons inleveren. Dit zal op een vergelijkbare manier gaan als met WheELS.

Accomodatie

We verblijven in 8 persoons Landal appartementen, dus flink wat meer comfort dan in een tentje. Voor de geïnteresseerden: de accomodatie heet Landal Bad Kleinkirchheim. We koken zelf om zo de kosten laag te houden, maar gaan waarschijnlijk wel de laatste avond ergens uit eten.

Activiteiten

We zullen een aantal activiteiten organiseren waar je aan mee kan doen. Dit is niet verplicht, dus als je iets anders leuks wilt gaan doen dan ben je vrij om dat te gaan doen. Daarnaast kan je je racefiets of mountainbike meenemen en rondjes gaan fietsen in de bergen.

Kosten en betaling

De kosten voor deze reis zijn begroot op € 370,-. Dit is inclusief onvoorziene kosten, dus de kans is aanwezig dat het bedrag achteraf lager uitvalt. Let op, de kans is aanwezig, dit kunnen we je dus niet garanderen. Met name vanwege de huidige situatie omtrent corona, kunnen er nog wel wat extra onvoorziene kosten bij komen.

Zoals gebruikelijk betaal je voor een totaalpakket: het vervoer op en neer, je onderdak ter plaatse en eten/drinken (inclusief alcoholische versnaperingen). Ook zullen er een aantal activiteiten georganiseerd worden, waar je vrijwillig aan mee kan doen. De kosten hiervoor zitten niet bij de bovenstaande prijs en moet je dus apart betalen.

Omdat ELS verschillende dingen moet voorschieten, wordt het volledige begrote bedrag als aanbetaling gevraagd. Deze wordt vlak voor de reis van je rekening afgeschreven.

Corona gerelateerde zaken

Helaas zijn er nog een aantal zaken waar rekening mee gehouden moet worden m.b.t. het coronavirus. Het zal waarschijnlijk verplicht zijn om een Digital green certificate te hebben, voordat je het land binnen mag. Je moet dus van tevoren getest, gevaccineerd of genezen zijn (3-G-Regel) en dit moet je zelf van tevoren regelen! Dit kan extra kosten met zich meebrengen.

Verder is het er nog een risico dat de reis niet door gaat. Op dit moment is de situatie in Oostenrijk gunstig: er geldt geen quarantaineplicht meer en het ziet er naar uit dat veel regels per 1 juli versoepeld gaan worden. Maar er is alsnog de kans dat we de reis moeten omboeken of annuleren, de kosten hiervoor zullen dan verhaald worden op de mensen op de inschrijflijst. Dit zou dan alleen gaan om de al gemaakte kosten voor de accomodatie (à € 115,-), dus om niet het volledige begrote bedrag. En bij omboeken gaat het dan natuurlijk alleen om de eventuele meerkosten.

Als laatste is het belangrijk dat je tijdens de reis aan de plaatselijke coronaregels houdt, deze kan je voor Oostenrijk hier vinden. Zoals gezegd, worden er vanaf 1 juli best wel grote versoepelingen aangekondigd, dat is op zich redelijk gunstig, maar er zullen altijd nog wel wat regels blijven gelden.

Inschrijving

De inschrijving voor de reis opent op 9 juni om 17u onderaan deze pagina! De inschrijving is onafhankelijk van de interesselijst, dus had je jezelf al op de interesselijst gezet, dan moet je alsnog gewoon inschrijven. Er is plek voor 24 personen. De inschrijving sluit op 17 juni.

Omdat de reis nu al redelijk snel plaats vind, betekend een inschijving ook daadwerkelijk dat je aan de reis vast zit. Je hebt dus in tegenstelling tot andere jaren geen week bedenktijd. Controleer dus eerst of je daadwerkelijk kan en mee wilt en zet je daarna pas op de lijst!

Mocht je door een of andere reden toch niet meer mee willen, dan kan je jezelf alleen kosteloos afmelden als er iemand anders in jouw plaats komt. Neem dan even contact met ons op door een mail te sturen naar airmels@dssvels.com.

Mocht je na het lezen van dit bericht nog vragen hebben, spreek dan even iemand van de commissie aan of stuur een mail naar airmels@dssvels.com.

Aanmelden voor bestaande gebruikers