Ui snijden met een bot mes is om te huilen, hetzelfde geldt ook voor schaatsen met botte ijzers. Messen en met name de messen van je schaatsen, moet je daarom regelmatig slijpen, zodat je weer met plezier over het ijs heen glijdt! Zelf je spullen kunnen slijpen schept een zekere band met je schaatsen. Je krijgt een veel beter gevoel met het ijs en met je schaatsen. De schaats wordt een verlengstuk van jou! Elke slag die je maakt op het ijs wordt een genot met door jou geslepen schaatsen.

Om het slijpen goed te kunnen gaan we dit leren van de vakmensen die dit dagelijks doen: we gaan dit leren van de vakmensen van Van Tol Sport! Zij zullen je precies uitleggen hoe het moet. Ideaal voor als je het nog nooit gedaan hebt, maar ook als je al denkt te kunnen slijpen, is het toch handig om van tijd tot tijd een herhaling te krijgen van alles. De ingesleten fouten worden er dan weer uitgepoetst en je leert ook hoe anderen het doen.

De cursus is op zaterdag 7 december om 11:00 bij Van Tol Sport op Voorstraat 56 in Poeldijk. We zullen gezamenlijk daarheen fietsen en vertrekken om 10:00 vanaf het politiebureau aan de JvB. ELS zorgt voor schaatsen die je kan slijpen, maar als je je eigen schaatsen mee neemt, dan kan je de ronding nog even laten controleren.