Nieuws

Slijpcursus bij Jan van der Hoorn 23 november

By 7 november 2017No Comments

Zoals de oude hawaïanen altijd zeiden: Te ijs gaan met botte schaatsen is als een kokosnoot openbreken met je teen.

Omdat we liever onze voeten heel houden zodat we met plezier over het ijs kunnen glijden, is het dus van belang dat we onze schaatsen goed kunnen slijpen. Zelf je spullen kunnen slijpen schept ook een zekere band met je schaatsen. Je krijgt een veel beter gevoel met het ijs en met je schaatsen. De schaats wordt een verlengstuk van jou!
Elke slag die je maakt op het ijs wordt een genot met door jou geslepen schaatsen.

Omdat schaatsen slijpen dus een bijzonder belangrijk en bovendien leuk onderdeel van deze hobby/sport/lifestyle/”voer eigen ding in” die wij delen, gaan wij dat doen bij de schaatsbazen van Jan van der Hoorn! Deze mensen kennen het vak als geen ander en zijn daardoor ook bij uitstek de mensen die het ons kunnen bijbrengen. Je kunt je eigen schaatsen meenemen en ook eventueel eigen slijpspullen zodat je met je eigen spullen kunt oefenen. Voordeel is ook dat je schaatsen meteen geslepen zijn. Das dus best wel winnaar. Net als jij!
Zelfs als je al denkt te kunnen slijpen, is het toch handig om van tijd tot tijd een herhaling te krijgen van alles. Er kunnen dan ingesleten fouten weer uitgepoetst worden en je leert ook hoe anderen het doen en de voordelen van alle methodes. Want kennis is macht enzo.

De slijpcursus is op donderdag 23 november en begint om 18:30 bij Jan van der Hoorn op de Westkanaalweg 10e in Ter Aar.
Geef je op via onderstaande formulier en dan zorgt het bestuur voor voldoende vervoer. Geef het ook aan als je op eigen gelegenheid komt. Dan kunnen we daar rekening mee houden.

[EVENTR REGISTRATION 193] [EVENTR ATTENDEES 193]