SoftELS IUT 2019

 

Net als vorig jaar organiseren DSSV ELS en USSV Softijs dit jaar samen een IUT. Op deze pagina vind je beknopte en uitgebreide informatie over deze wedstrijd.

 

Wat:                                   SoftELS IUT 2019

Waar:                                 IJsstadion Thialf, Heerenveen

Wanneer:                          16 maart 2019, van 19:00 uur tot 23:00 uur

Hoe aanmelden:              Binnenkort meer info

Hoeveel kost het:            Rond de €25

Hoe afmelden:                 softelsiut@gmail.com

 

Locatie

Het SoftELS IUT vindt plaats op het snelle ijs van IJsstadion Thialf (Pim Mulierlaan 1, 8443 DA Heerenveen). Via deze pagina kun je routeplanners naar het stadion vinden, zowel per auto als per OV.

 

Datum en tijd

Het IUT wordt gehouden op zaterdag 16 maart 2019, de start van de wedstrijd is om 19:00 uur en de laatste rit finisht om 23:00 uur.

Voor aanvang dient iedereen zich aan te melden, dit kan tussen 18:00 uur en 18:30 uur in de centrale entreehal van Thialf. Indien je te laat komt, is het zaak dat je de commissie daarvan telefonisch op de hoogte stelt vóórdat de aanmelding sluit. Als je dit niet doet, word je niet op de startlijst geplaatst. Het telefoonnummer vind je op de contactpagina.

 

Inschrijven en volgorde van plaatsing

De inschrijving voor het toernooi opent op een nader te bepalen datum. De inschrijving vindt (zowel voor licentiehouders als voor niet-licentiehouders) plaats op deze site, via de speciaal daarvoor ingerichte inschrijfpagina.

De deelnemerslijst wordt samengesteld op basis van de volgorde van inschrijving, je kunt je dus niet voor dit toernooi plaatsen op basis van gereden tijden. De enige uitzondering hierop is dat SSV-leden voorrang krijgen op niet-SSV-leden. Niet-SSV-leden kunnen dus wel inschrijven, maar mogen alleen deelnemen indien de wedstrijd niet vol komt met SSV-leden.

Voor deze wedstrijd zijn er 128 plekken, maar zoals gezegd wordt er onderzoek gedaan naar het huren van extra ijs. Hoe veel mensen er hierdoor extra mee kunnen doen is niet exact bekend, deze informatie volgt later. Wij kunnen helaas geen garantie afgeven dat we ook daadwerkelijk extra ijs krijgen, dus op dit moment houden ook wij 128 deelnemers aan.

 

Uitschrijven

Uiteraard kan het voorkomen dat je je inschrijft en onverhoopt toch niet kunt rijden. De uiterlijke datum om je kosteloos af te melden is twee weken voor het toernooi, afmelden kun je doen middels een mail aan de commissie (zie de contactpagina voor het mailadres). Indien er een reservelijst is, worden de reserves op volgorde van inschrijving toegelaten bij afmeldingen. Hierbij geldt nog steeds dat SSV-leden voorrang hebben op niet-SSV-leden. Daarom is het dus ook van belang dat je je afmeldt als je reserve bent, maar niet meer wilt deelnemen.

 

Kosten en betaling

De deelnamekosten voor het IUT hangen af van het uiteindelijke aantal deelnemers en de sponsorinkomsten, dit om te voorkomen dat er ongewenst hoge winsten of verliezen worden gemaakt. Het deelnamebedrag zal maximaal €27,50 bedragen.

De betaling zal achteraf plaatsvinden via de SSV waar je lid bent. Indien je je afmeldt na de uiterste afmelddatum en er geen reserve beschikbaar is, worden de kosten van jouw aanmelding in rekening gebracht bij je vereniging en ben je hen het bedrag dus schuldig. Indien je geen SSV-lid bent, dien je zelf vooraf voor de wedstrijd te betalen, hierover krijg je per mail aanvullende informatie. Zie ook het reglement.

 

Wedstrijdverloop

Zoals gebruikelijk wordt het IUT bij zowel de dames als de heren verreden in drie divisies. Voor de limiettijden van de verschillende divisies kun je terecht op de site van de NSSU.

De te rijden afstanden zijn als volgt:

  • Dames en heren C: 500 en 1000 meter
  • Dames en heren B: 500 en 1500 meter
  • Dames en heren A: 500 en 1500 meter

Aan de hand van het aantal aanmeldingen in de verschillende divisies is een tijdschema worden opgesteld, waarbij is gebleken dat het niveau dusdanig in één lijn is met het gemiddelde IUT-niveau, dat er geen tijd overblijft om meer mensen in dezelfde tijd te laten rijden.

 

Na afloop

De wedstrijd eindigt om 23:00 uur, kort daarop zal de prijsuitreiking plaatsvinden in een nader te communiceren zaal in het Thialfcomplex. Iedereen die met het OV komt zal goed op de tijd moeten letten, omdat de laatste treinen vanuit Heerenveen niet al te laat vertrekken. Precieze tijden vind je bij de routeplanners.